Traktatie als knutselpakket bestellen, wat houdt dit in?

Als je bij ons traktatiedoosjes bestelt bestel je ze als knutselpakket. Maar wat houdt dit precies in? Wat mag je zelf nog doen?

 

Als je van een traktatiedoosje een knutselpakket bestelt krijg je A4 platen waarop de traktatie met de door jou doorgegeven tekst is afgedrukt.

Daarnaast krijg je een werkbeschrijving van de traktatie waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de traktaties maakt.

Ik leg hieronder globaal uit hoe je de bouwplaten naar een leuke traktatie omtovert:

Als eerste dien je de traktaties uit te knippen of uit te snijden. Persoonlijk vind ik snijden makkelijker en sneller, bij de Action kun je heel goedkoop een snijmat en mesje (afbreekmesje) kopen. Als je een liniaal langs de te snijden lijnen haalt krijg je het meest strakke resultaat.

Als je de traktatie hebt uitgeknipt of –gesneden begin je met de vouwranden. De vouwranden van de traktaties kun je het beste eerst rillen voordat je ze vouwt. Rillen houdt in dat je de vouwnaad alvast licht indrukt of ingroeft. Dit gaat makkelijk met behulp van liniaal en de punt van de schaar of de achterkant van een (afbreek)mesje. Houdt de liniaal langs het vouwrandje en ga met de punt van de schaar of achterkant van het mesje licht langs de vouwrand. Hierna kun je de traktatie superstrak vouwen.

Na het vouwen kunnen we de traktatie in elkaar zetten. De traktatie heeft altijd wel 1 of meerdere plakrandjes. Het beste kun je dit plakken met een originele Prittstift, deze plakt erg goed en geeft geen draden zoals gewone lijm. Dus geen geknoei... Gebruik liever niet een andere plakstift dan Pritt, mijn ervaring is dat deze gewoon niet goed plakken en dat frustreert alleen maar…

Bij sommige traktatie maken we de onderkant dicht met een etiketje, deze worden dan meegeleverd bij het knutselpakket.

En dan is de traktatie klaar, gezellig zelf in elkaar geknutseld! De traktatie nog toevoegen en uitdelen maar!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.