PARTYDAY IS GESLOTEN VAN 9 JULI T/M 7 AUG

Eerste Communie

De Eerste Communie is een katholiek feest wat vaak in mei en juni gevierd wordt voor kinderen die dan voor het eerst volledig mee mogen doen aan de eucharistieviering in de kerk: het nuttigen van de hostie. De kinderen zijn dan ongeveer 6 à 7 jaar.

 

Vooral in het zuiden van Nederland en in België wordt dit feest groots gevierd. De communicant wordt voor de eerste communie in nieuwe mooie kleding gestoken en vaak worden hier ook mooie foto’s van gemaakt, al voordat de communie gevierd gaat worden.

 

Op de dag zelf is er, na de viering in de kerk, een feest thuis waarbij familie, vrienden en bekenden op bezoek komen bij de communicant om zijn of haar 1e communie te vieren.

 

Kadootjes worden uitgedeeld, taart wordt gegeten, heel gezellig!

 

Als bedankje kan de communicant iets leuks of lekkers weggeven aan het bezoek. En alhoewel wij geen vaste rubriek hebben voor bedankjes om uit te delen bij de communie worden deze wel regelmatig bij Partyday bestelt.

 

Vaak wordt dan de foto van de communicant in zijn of haar speciale mooie outfit gebruikt om op de traktatie te plaatsen. Zo hebben wij al vele traktatiezakjes, mercizakjes en repen met bijbehorende foto en tekst voor klanten klaar mogen maken.

 

Als tekst wordt dan bijvoorbeeld gebruikt ‘Hart-stikke bedankt dat je erbij was!’ waarbij dan als traktatie vruchtenhartjes in traktatiezakjes worden uitgedeeld. Maar soms worden er ook de gewone traktaties besteld om tijdens het communiefeest uit te delen. En dat kan natuurlijk ook makkelijk: alle teksten op onze traktaties zijn immers naar eigen wens aan te passen!

Wij vinden het heel leuk om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan dit katholieke feest!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.