Jarig tijdens de coronacrisis: de 'drive-through' verjaardag!

Gelukkig gaan straks de basisscholen weer geleidelijk open en kunnen de jarigen weer trakteren op school. Maar hoe kleed je de verjaardag zelf verder in? Ben je gewend aan een huis vol visite tijdens de verjaardag? Dat gaat helaas door de corona crisis nog niet lukken. Dus zul je op zoek moeten naar een alternatieve manier om de verjaardag een speciaal tintje te geven. Wat dacht je van een 'Drive through / drive thru verjaardag'? 

 

 

Waar moet je bij een drive-through verjaardag aan denken? Vraag via whatsapp of een uitnodiging vrienden, buren, familie, vriendjes en vriendinnetjes die niet al te er weg wonen om deze keer even langs te komen via de 'drive through' methode:

 

Kies bepaalde tijdstippen waarbij de 'visite' langs kan komen rijden/lopen/fietsen (bijvoorbeeld tussen 11 en 12 uur en 3 en 4 uur 's middags)

 

Zet de jarige Job of Jet in een feeststoel bij de deur of achter het raam.

 

Versier het kozijn gezellig met slingers en ballonnen, hang slingers en ballonnen in de tuin, maak het in ieder geval feestelijk zodat duidelijk is waar de jarige zich bevindt (dan krijgt de jarige ook gezellig aandacht van de mensen die gewoon voorbij komen).

 

De 'visite' kan langs komen en op gepaste afstand de jarige feliciteren, een liedje zingen of een kaartje in de brievenbus stoppen. En wie weet brengen ze ook nog een klein cadeautje voor de jarige mee!

 

Als bedankje voor het langskomen kun je een mandje gevuld met traktaties buiten neerzetten waaruit het bezoek een traktatie kan pakken (Onze brievenbustraktaties en traktatiezakjes zijn hiervoor uitermate geschikt!) Zet in je berichtje waarmee je de vriendjes, vriendinnetjes, familie en kennissen uitnodigt voor de drive through dat er een traktatie voor ze klaarligt als bedankje, hierdoor komen ze vast sneller even langs! 

 

En zo heeft de jarige en de visite een verjaardag waar nog lang over nagepraat zal worden!

 

Een gezellige drive through verjaardag!!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
7 maanden geleden

Bedankt voor de tips. Ondanks dat de scholen weer gaan starten mag er niet getrakteerd worden (er mag geen eten gedeeld worden tussen de kinderen) dus we zijn ons aan het oriënteren op een drive thru verjaardag voor half mei

Partyday
7 maanden geleden

Bedankt voor je reactie, gelukkig kan een drive through of een brievenbustraktatie nog altijd wel!