PARTYDAY IS GESLOTEN VAN 9 JULI T/M 7 AUG

Jarig tijdens de Coronacrisis: wel of niet trakteren op school?

Straks gaan de scholen weer open en krijgen de kinderen weer wat meer bewegingsruimte. Toch zal niet gelijk alles bij het oude zijn. Allereerst gaan de kinderen gefaseerd naar school, niet alle dagen en meestal niet met de hele klas tegelijk. Ook de verjaardag vieren op school zal niet overal gaan zoals we dat gewend waren. Op sommige scholen mag bijvoorbeeld helemaal niet getrakteerd worden, op andere scholen wel maar met bepaalde afspraken.

Hoe het beleid hierin is, is voor elke school anders, de scholen vullen dit naar eigen inzicht in.

 

 

Een veel gehoorde manier is: de traktaties verpakt uitdelen en thuis pas opeten. Indien de klas in groepen is gesplitst en de kinderen niet allemaal tegelijk op school zijn, zullen de traktaties veelal in meerdere dagen worden uitgedeeld. De traktatie moet dan dus wel enigszins houdbaar zijn.

Als traktatie kun je dan bijvoorbeeld denken aan traktatiezakjes gevuld met lekkers of met een klein kadootje. Een leuk doosje waarin je een snoepzakje stopt is ook helemaal corona-proof! 
Wil je ook graag gezond uitdelen dan mag wellicht een fruitmand met versierde bananen, of anders een knijpfruitverpakking met een leuke wikkel?


Wil je ook iets voor de juffen en meesters uitdelen, zorg dan dat ook dit allemaal aparte verpakte traktaties zijn (op onze pagina juf/meester staan meerdere ideeën, ook kleine traktaties). Geef dus geen doosje met bonbons voor alle leerkrachten, want dit mag waarschijnlijk niet.


Twijfel je wat wel en niet mag? Neem dan contact op met de juf of meester, zij kunnen je vertellen wat wel of niet kan!


En mag er niet getrakteerd worden op school? Dan kun je ook een 'drive-through-traktatie-moment' verzinnen voor alle klasgenootjes: nodig ze uit om op een bepaald moment langs te komen fietsen/rijden/lopen bij de jarige. Zet buiten een mandje met traktaties neer waar ze een traktatie uit kunnen halen.

Zorg dat de traktaties redelijk waterdicht zijn, het is niet altijd droog in Nederland ;) (onze brievenbustraktaties zijn hiervoor bijvoorbeeld geschikt)


Heb je nog andere ideeën voor een traktatie tijdens Corona? Plaats ze in de comments of stuur ons een email met je suggesties!

Ik hoop dat jullie toch een leuk traktatiemoment mogen hebben in deze bijzondere tijd!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.