PARTYDAY IS GESLOTEN VAN 9 JULI T/M 7 AUG

10 Coronaproof traktaties om uit te delen op school

Al bijna 2 jaar hebben we te maken met de coronamaatregelen. Gelukkig zijn de scholen open en kan er op de meeste scholen gewoon getrakteerd worden. Wel zijn hier vaak allerlei regels voor, de traktaties dienen coronaproof te zijn. Wat is een coronaproof traktatie? Daar heeft iedere school weer zijn eigen regels voor.

Over het algemeen komt het vaak hier op neer:

  • Indien de traktatie eetbaar is, dient deze verpakt te zijn, het liefst een voorverpakte traktatie. Soms mag je het zelf ook verpakken, maar dat verschilt per school. Een prikker met kaas, worst, tomaatjes, snoepjes, spekjes is vaak niet toegestaan.
  • Op sommige scholen mag de traktatie niet op school genuttigd worden, dus dient de traktatie in zijn geheel makkelijk mee naar huis genomen te worden.
  • Omdat op de scholen nu toch vaak veel zieke en/of afwezige kinderen zijn of doordat door plotselinge uitval een dag geen school is, is het wel handig dat de traktatie langer houdbaar is. Zo kan bij uitstel de traktatie nog steeds uitgedeeld worden en de afwezige kinderen kunnen evt. later de traktatie ook nog krijgen. Wel zo leuk en voor jou scheelt dat dubbel werk!

En aan wat voor traktaties kun je dan denken? Ik geef je hieronder 10 voorbeelden van een coronaproof traktatie, waarbij ik gelijk wat verwijzingen maak naar het assortiment van Partyday.

 

1. Traktatiezakje met inhoud

Traktatiezakjes kun je in allerlei thema’s krijgen en ze zijn makkelijk en snel klaar te maken: je vult het zakje met de traktatie, vouwt het zakje een paar keer om en met de nietmachine maak je het label vast aan het zakje. Als vulling kun je denken aan spekjes of popcorn of voorverpakte snoepjes of koekjes. Daarnaast kun je er ook een klein speeltje, ballon of klein leesboekje in doen. Let wel: als je de zakjes zelf vult met los snoep, kijk even of dit mag van je school. Bij sommige scholen mag alleen snoep wat al voorverpakt in de winkel ligt getrakteerd worden.

 

2. Knijpfruit met wikkel

Ben je op zoek naar een gezonde corona bestendige traktatie? Dan kan knijpfruit heel goed! Met een leuke wikkel er omheen met je eigen tekst is het een leuke traktatie om uit te delen!

 

3. Voorverpakt snoep in een doosje

Wil je trakteren op een snoepzakje op een leuke manier? Een snoepzakje past al snel in een traktatiedoosje of kubus naar eigen thema. Of wat dacht je van een kartonnen taart met in de taartstukjes een voorverpakt snoepzakje?

 

4. Chips met chipswikkel

De kleine chipszakjes zijn uiteraard ook helemaal coronaproof. Je kunt de chipszakjes een persoonlijk tintje geven door er een leuke chipswikkel omheen te doen!

 

5. Bedankje met Tony's Chocolonely

De gewilde tony’s chocolonely repen hebben nu ook kleine chocolaatjes apart verpakt. Deze lenen zich heel goed om uit te delen. Bij Partyday hebben we diverse bedankjes gevuld met tony chocolonely’s. Leuk om weg te geven!

 

6. Cheesedippers in een doosje

Cheesedippers zijn een lekkere traktatie en worden meestal ook als gezonde traktatie goedgekeurd. Om deze leuk te verpakken hebben we speciale doosjes ontworpen. Je vindt ze op de website bij het kopje verjaardag 'algemeen' (doosje met leeftijd),  'afscheid' (met de handjes) en bij 'stoer' (formule 1 doosjes)

 

7. Voorverpakte ontbijtkoekjes in een koekdoosje

Voorverpakte ontbijtkoekjes (bijv kapitein koek) zijn ook prima geschikt om uit te delen. Bij Partyday hebben we speciale koekdoosjes op maat in het assortiment. Ook op deze doosjes kan een eigen tekst. We hebben deze doosjes als horlogedoosjes (in het thema afscheid) en voor verjaardag in het thema 'eigen foto'. Maar de ontbijtkoekjes passen ook heel goed in de doosjes waar de cheesedippers in passen (de cheesedipper doosjes zijn iets langer).

 

8. Voorverpakte ijsjes

Voorverpakte ijsjes zijn, zeker met lekker warm weer, ook een lekkere traktatie! Zoek hiervoor wel eerst even uit hoe je dit in de praktijk doet, of je als ouder de ijsjes even mag brengen vlak voordat de jarige trakteren of dat er een vriezer aanwezig is zodat de jarige de ijsjes zelf mee naar school mee kan nemen. En of de ijsjes op school genuttigd mogen worden. En mochten de traktaties over meerdere dagen uitgedeeld worden is een vriezer op school ook wel handig...;) 

 

9. Een niet eetbare traktatie zoals een leesboekje, bellenblaas, stoepkrijt

Wil je liever geen eten trakteren dan kun je ook denken om iets kleins als een bellenblaas of stoepkrijt leuk te verpakken en uit te delen.

 

10. Een grabbelton met kleine kadootjes

Een andere variant op een niet eetbare traktatie is een grabbelton met daarin allerlei verpakte kleine kadootjes. De jarige kan in de klas met de grabbelton langs zijn klasgenootjes gaan en iedereen mag iets grabbelen. 

 


Hopelijk zit er in bovenstaand lijstje een idee voor je bij. 

Mocht je nog andere ideeën hebben, zet ze dan in de comments of mail ze naar ons!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.