PARTYDAY IS GESLOTEN VAN 9 JULI T/M 7 AUG

Sinterklaas 2020 in Coronatijd

Over een aantal weken komt de goedheiligman weer in Nederland. Hij heeft zijn plannen geheid aangepast nu Corona de wereld in de houtgreep heeft. Zeker voor zo’n oude man zijn gepaste maatregelen nodig. Maar Sinterklaas is gewiekst genoeg en heeft denk ik overal wel een oplossing voor. Met zijn woorden: ‘Het komt uiteindelijk allemaal goed’

 

 

Zo heeft de Sint al verzonnen om dit jaar bij de landelijke aankomst in Nederland op een geheime plek aan te komen. Op deze manier voorkomt hij drommen mensen die staan te juichen en te zingen, iets wat in deze tijd niet echt handig is. We zingen dit jaar voor de buis met ons eigen gezin, wat ook de nodige gezelligheid kan opleveren. Een schaal met pepernoten en schuimpjes op tafel maakt daarbij een boel goed.

Hoe gaat Sint het verder doen dit jaar waarbij Covid op elke hoek staat te kijken? Misschien heeft hij wel een speciale Corona-Piet  meegenomen die hem de nodige tips kan influisteren. Als hij slim is blijft hij zoveel mogelijk op zijn paard Ozosnel, waardoor hij makkelijk anderhalve meter afstand kan houden.

Gaat Sint bij de scholen langs? Ik ben benieuwd hoe de Sint daar over denkt, ik verwacht dat hij heel graag alle kinderen een hart onder de riem wil steken nu we in deze bizarre tijd leven. Dus zonder gezelschap van ouders zou het heel goed moeten kunnen. Mocht de Sint zelf kadootjes uit willen delen, dan kan zijn staf hem daarbij goed helpen: kadootje aan de krul en als de Sint dan de andere kant van de staf vasthoudt dan is de 1,5 meter verzekerd bij het overhandigen van het kadootje. De Pieten kunnen dit jaar de pepernoten verpakt uitdelen. Mocht Sinterklaas toch niet langs de scholen kunnen gaan dan kan hij het ook digitaal doen, al Zoom-end door Nederland heen.

En wat doen de Pieten? Gaan ze nog door de schoorsteen om kadootjes te brengen?

Wellicht is het een verstandige en handige keuze om de kinderen dit jaar te vragen de schoen niet bij de open haard te plaatsen maar onder de brievenbus. Zo hoeven de Pieten niet alle huizen in. Kadootje of iets lekkers door de brievenbus en de Pieten kunnen weer door. (Trouwens ook veel efficiënter dan al die daken opklauteren en de schoorsteen door kruipen).

We zullen zien wat het dit jaar gaat worden, het wordt in ieder geval speciaal en ik denk dat dit jaar een extra groot beroep op alle hulpsinterklazen wordt gedaan, want hulp dat kan Sint wel gebruiken in deze tijd!   

Ik wens jullie een fijne Sinterklaastijd, maak er een mooi feestje van!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.