PARTYDAY IS GESLOTEN VAN 9 JULI T/M 7 AUG

7x Iets anders dan taart trakteren op je werk

Ben je binnenkort jarig en wil je op je werk wel eens iets anders uitdelen dan de standaard taart van de bakker om de hoek? Hieronder geef ik je 7 ideeën die je als alternatief kunt gebruiken om uit te delen aan je collega’s. (Bij een aantal ideeën vind je gelijk een verwijzing naar het assortiment van Partyday)

 

1. Een lunch-traktatie voor de kleine werkkring

 

Heb je een kleine werkkring en lunchen jullie gezamenlijk op het werk? Dan kun je, als je jarig bent, uitpakken met de lunch. Zorg bijvoorbeeld voor een lekkere pan met soep met broodjes. Je kunt ook thuis lekkere mini broodjes en/of wraps klaarmaken, gevuld met bijvoorbeeld zalm, brie of salade met wat sla eronder. Of neem broodjes en luxe beleg mee, zodat iedereen zelf wat kan klaarmaken. Daarnaast kun je ook nog wat zoete lekkernij zoals een krentenbol of eierkoek meebrengen.

En heb je geen zin in een voorbereiding: koop dan verschillende lekkere hartige en/of zoete broodjes bij de bakker (dezelfde als waar je anders de taart zou halen ;)) en deel deze uit tijdens de lunch aan je collega’s.

 

 

2. Traktatiezakjes gevuld met lekkers voor als niet iedereen altijd aanwezig is.

 

Als niet iedereen altijd aanwezig en je wilt wel graag al je collega's trakteren dan zijn traktatiezakjes met een gepersonaliseerd label een leuk idee.  In de traktatiezakjes stop je bijvoorbeeld lekkere chocolaatjes, celebrations, verschillende koekjes, snoepjes etc. Op het label plaats je een pakkende tekst met jouw naam zodat iedereen kan zien van wie de traktatie is. Zo heb je een originele voorverpakte traktatie die wat langer houdbaar is.
Op een plek waar iedereen wel eens langs komt, bijvoorbeeld de receptie of administratie zet je een mand neer met de traktatiezakjes. Deze laat je een aantal dagen staan totdat iedereen er iets uit heeft kunnen halen (je kunt uiteraard ook even een mailtje sturen naar je collega's dat er wat lekkers klaar staat bij de receptie).

 

 

3. Brievenbustraktatie voor als niet iedereen op dezelfde locatie werkt.

 

Als niet iedereen op dezelfde locatie werkt en je wilt wel iedereen trakteren dan biedt een brievenbustraktatie wellicht uitkomst. Je kunt de brievenbustraktaties, gevuld met bijvoorbeeld tiny tony chocolonely’s, versturen met de (interne) post.  Of je stopt ze in de brievenbusbakjes op het werk. Zo wordt je verjaardag op de diverse plekken alsnog gevierd.

 

 

4. Een borrel-traktatie voor bij de vrijmibo

 

Mocht je op het werk regelmatig een vrijdagmiddag borrel hebben dan is dat een prima gelegenheid om bittergarnituur rond te delen om je verjaardag te vieren. Het kost weinig moeite en is een welkome afwisseling voor de standaard taart.

 

 

5. Niet eetbare traktatie: Bloemenzaadjes

 

 

 

Als je iets wilt uitdelen wat (nog) niet eetbaar is dan zou je minizakjes met bloemenzaadjes of groentezaadjes kunnen uitdelen.

Ben je jarig dan is een zakje met zonnebloemzaadjes een leuk idee, zeker als je er gelijk een zonnebloemwedstrijd aan vastplakt!

En neem je afscheid op het werk dan is een bedankje met een zakje vergeet-me-niet zaadjes heel toepasselijk. Zo vergeten je collega’s je ook niet snel als ze straks de vergeetmenietjes gezaaid hebben!

Daarnaast kun je je collega’s ook bedanken voor de ‘bij-zondere tijd’ met bijvriendelijke bloemenzaadjes!

 

 

6. De gezonde traktatie op het werk

 

Mocht je nu eens geen zoete lekkernijen willen uitdelen en gezond willen trakteren op het werk trakteer dan eens op fruit. Je kunt een mand vullen met allerlei soorten fruit waar iedereen wat uit kan pakken. Maar je kunt ook een grote fruitsalade klaarmaken. Bakjes erbij en scheppen maar! Een heerlijke traktatie!

 

 

7. Seizoen gerelateerde traktatie

 

Wanneer het heerlijk warm weer belooft te worden op je verjaardag haal dan lekkere ijsjes bij de supermarkt en deel deze uit aan je collega’s.
Ben je jarig rond Sinterklaas dan kun je voor sinterklaaslekkernijen zorgen en rond oud en nieuw zou je oliebollen kunnen uitdelen. Zo is voor elk seizoen wel iets lekkers te verzinnen.

 

 

Heb je zelf nog andere ideeën om uit te delen op het werk?

Plaats ze gerust in de comments en misschien brengt dit anderen ook weer tot verdere inspiratie!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.