9 Traktaties om rond Sinterklaas uit te delen

Is je zoon of dochter tijdens de Sinterklaas-tijd jarig, dan is het erg leuk om in het Sinterklaasthema traktaties uit te delen. Ik geef je hieronder 9 ideeën die wellicht tot inspiratie kunnen leiden voor jouw traktatie rond 5 december.

 

gezonde sinterklaastraktatie

1. Mandarijntjes

Mandarijntjes zijn een lekkere en gezonde traktatie.

Je kunt ze omtoveren tot oranje Pietjes door van crepepapier een mutsje te maken en deze op het mandarijntje te plaatsen. Met pen of stift teken je een gezichtje op het mandarijntje en de Pietjes zijn klaar!

 

2. Pepernoten

Pepernoten, evt. aangevuld met schuimpjes, tumtummetjes of andere snoepjes, zijn uiteraard een heerlijke traktatie. Je kunt ze al verpakt in kleine zakjes kopen, maar je kunt ook grote zakken kopen en deze zelf verdelen over traktatiezakjes met bijpassend Sinterklaas-label zoals uit ons assortiment.

 

3. Chocolade Munten

De chocolade munten zijn volop verkrijgbaar rond Sinterklaas. Als je ze in onze Sinterklaasbedankjes stopt heb je een leuke (en in deze tijd ook nog handig, coronaproof) traktatie!

 

4. Muizen als afscheidstraktatie

De suiker muizen zijn een leuke traktatie als je kind rond Sinterklaas afscheid neemt van de peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Met een kaartje erbij ‘Ik piep er tussen uit’ heb je een leuke combi van afscheid en Sinterklaas!

 

5. Grabbelton

Je kunt ook een leuke Sinterklaas-grabbelton maken. Koop allemaal kleine cadeautjes en pak ze in met Sinterklaaspapier. Neem een doos uit de supermarkt en verkleed ook deze met sinterklaas inpakpapier. Stop de kadootjes samen met zaagsel (te koop in de dierenwinkel) in de doos. En zo kan de jarige zelf voor Sinterklaas spelen.

 

6. Boot met traktaties

Maak van een doos een stoomboot (je kent het vast nog wel van de surprises van vroeger, hoe groter hoe leuker is daarbij het advies!). In de boot stop je de traktaties, dat kan van alles zijn en mag simpel zoals een chipszakje, je hebt tenslotte al een hele boot geknutseld!

 

7. Jutezakjes

In kleine jute zakjes kun je van alles stoppen als traktatie voor de jarige Job of Jet. Bij Partyday hebben we kleine look al like jute zakjes te koop met de afmetingen 10 bij 15 cm. Makkelijk en snel klaar!

 

bootje van cake

8. Cakejes

Cakejes kun je omtoveren tot kleine bootjes. Een prikker in het midden, vervolgens maak je kleine minislingertjes en plaats je deze over de prikker. Met toepasselijke prikkers erbij heb je allemaal mini stoombootjes.

9. Speciale Sint traktatieverpakkingen

Als laatste kun je denken aan speciale traktatieverpakkingen in het thema Sinterklaas. Zo hebben we bij Partyday een knutselpakket voor het boek van Sinterklaas te koop in 2 verschillende maten. In de boekjes stop je de traktaties. 

 

Hopelijk brengt bovenstaand lijstje je tot een leuk Sinterklaas-traktatie-idee!

En mocht je zelf nog andere ideeën hebben, zet ze dan in de comments of mail ze naar ons!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.