PARTYDAY IS GESLOTEN VAN 9 JULI T/M 7 AUG

8x Alternatieve geboortetraktaties in plaats van beschuit met muisjes

(en die je van te voren klaar kunt maken)

Als er een kindje is geboren, wordt vaak traditioneel getrakteerd op beschuit met muisjes. Maar misschien wil je graag een andere geboorte traktatie, die het broertje of zusje van het geboren kindje kan uitdelen. Of ben je op zoek naar een traktatie die je alvast tijdens je eerste verlofweken, voor de geboorte, kunt klaarmaken. Dan zijn er nog genoeg alternatieven te verzinnen om uit te delen. Ik geef je hierbij wat ideeën. (Een aantal van deze ideeën kun je bij Partyday terugvinden in de webshop, de linkjes vind je onder andere als je de foto's aanklikt.)

 


1. Koekjes gedipt in smeltchocolade.

Je kunt vrij makkelijk zelf geboortekoekjes maken. Koop daarvoor in de supermarkt smeltchocolade in roze of blauwe kleur. Maak deze klaar en dip er een koekje in, bijv. de oreo met lichte koekjes. Laat afkoelen op een rooster en klaar zijn je geboortekoekjes!

 


2. Bedankjes

Ben je op zoek naar een kleine traktatie, die je bijvoorbeeld ook aan het kraambezoek kan uitdelen, dan zijn kleine bedankjes een leuk weggevertje.

Je kunt ze vullen met geboortehartjes of met de gewone vruchtenhartjes als je nog niet weet of je een meisje of een jongetje gaat krijgen. Heel leuk om de visite te bedanken voor hun komst!

 


3. Traktatiezakje gevuld met ballon en lekkers

Traktatiezakjes zijn ideale traktaties als je op zoek bent naar een traktatie die makkelijk en snel klaar te maken is. Je kunt traktatiezakjes vullen met alles wat het broertje of zusje van het geboren kindje lekker vindt. Als je er een roze of blauwe ballon bij doet is het al gauw een leuke geboortetraktatie.

Bij Partyday hebben we diverse traktatiezakjes in verschillende geboorte-thema’s. Zo zijn er zakjes met roze of blauwe muisjes of met een roze of blauw vogeltje op het label. Maar we hebben ook labels met een ooievaar, voor als je nog niet weet of er een meisje of jongetje geboren gaat worden. Op de labels kun je een eigen tekst laten zetten zodat het echt een persoonlijke traktatie wordt!

Ook is er de mogelijkheid om de zakjes kant en klaar te bestellen, bijvoorbeeld gevuld met zoete geboortehartjes.

 


4. Chocolade met muisjes

Wil je toch op muisjes trakteren, maar dan net even anders? Smelt dan chocolade au bain-marie en giet het uit over een bakplaat of in koekvormpjes.

Strooi er muisjes over als het wat licht gestold is en laat verder afkoelen.

Eenmaal afgekoeld kun je de chocola uit de vormpjes halen of van de bakplaat halen en in stukjes breken.

 


5. Knijpfruit

Knijpfruit is een lekkere en gezonde traktatie, ook bij een geboorte! Met een bijpassende wikkel in het thema geboorte heb je een leuke geboorte traktatie.
Bij Partyday hebben we geboorte knijpfruitwikkels met een afbeelding van muisjes. Deze hoef je alleen nog maar over een knijpfruitverpakking te schuiven.
En zo heb je een lekkere en gezonde geboortetraktatie, wat vooral vaak bij de kleinere kinderen meer in trek kan zijn dan een beschuit met muisjes.

 


6. Fruit met geboorteballonnen

Ben je op zoek naar een simpele maar gezonde geboortetraktatie? Blaas dan geboorteballonnen op en maak ze vast m.b.v. een elastiekje aan een banaan, appel of mandarijn. Heel simpel maar wel leuk en gezond!

Ook kun je een mand vullen met allerlei fruit en aan de mand  geboorteballonnen vastmaken. Een leuk feestelijk gezicht!
Een andere fruittraktatie kunnen stukjes fruit zijn. Als je er leuke bakjes in het roze of blauw bij zoekt is dit ook een heel goed alternatief!

 

gezonde geboortetraktatie

7. Geboortedoosje met iets lekkers

Bij Partyday hebben we ook allerlei geboortedoosjes die je van te voren kunt klaarmaken. Het knutselen van de doosjes kun je natuurlijk op je gemak in je verlofweken voor de bevalling doen ;). Op de doosjes kun je een persoonlijke tekst laten zetten, bijv 'Hoera, Mark is grote broer!' 

In de doosjes kun je van alles stoppen: snoepzakje, chocolaadjes, minibars. Maar ook fruit zoals druifjes: wel is het handig deze eerst in een plasticzakje te stoppen zodat het fruitsap niet in de doosjes trekt. 

 


8. Kadootje

Geef je liever iets wat niet eetbaar is? Dan zou je bijv. badeendjes kunnen kopen met daaraan een label met de tekst ‘We hebben er ‘eendje’ bij!.

Of je kunt kleine boekjes kopen en deze inpakken in babyinpakpapier of roze of blauw papier.

Als je er een etiketje op plakt kun je daarop een persoonlijke tekst schrijven.

 


Heb je zelf nog andere ideeën om uit te delen als alternatieve geboortetraktatie?

Plaats ze gerust in de comments en misschien brengt dit anderen ook weer tot verdere inspiratie!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.